Підійде в якості легкого перекусу або закуски.
Інгредієнти
Зелень: латук, айсберг, рукола, пекінська або червонокачанна капуста – 400 г | |
Сир рокфор – 120 г | |
Сметана нежирна – 1/2 склянки | |
Лимонний сік – трохи | |
Кервель – кілька листочків | |
Перець мелений – за смаком |
Для приготування цього салату беріть листовий салат або будь-яку іншу, улюблену вами зелень, а так само, сир рокфор. Вийде салатик дуже легким і з досить пікантним смаком.
Покроковий рецепт
Приготування:
1. Кервель дрібно нарубують, сир потрібно розкришити. Ці продукти змішують з вершками, лимонним соком. Приправляють меленим перцем.
2. Масу розтирають, щоб по консистенції вона вийшла однорідної – от і вийшла пікантна заправка.
3. Далі промивають листя салату. Можливо ви використовуєте латук, айсберг, рукколу, пекінську або червонокачанну капусту.
4. Зелень просушують на паперовому рушнику, рвуть руками, складають у салатник. Заправляють ароматним сирним соусом. Після цього можна зелений салат відразу пробувати на смак – він не розчарує.