Свіжий і смачний салатик для будь-якого випадку.
Інгредієнти
Куряча грудка – 200 г | |
Ананас консервований – 100 г | |
Салатні листя – пучок | |
Пекінська капуста – 100 г | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Сметана – 2 ст. л. |
Зелений білковий салат без майонезу – це легке і просте у приготуванні блюдо, яке підійде як для святкового подачі, так і для повсякденного вечері. Салат багатий білками, вітамінами і клітковиною, виключає додавання майонезу, що робить його ідеальним стравою для вечері або ситного обіду. Такий салат дуже гармонійний на смак, свіжість салатного листя, ніжна сметанка і ситна куряча грудинка створюють ідеальний корисний тандем. Ананас надає страві приємну солодкість. Щоб знизити калорійність страви, можна замінити консервований ананас свіжий, а також використовувати сметану низької жирності. Для більш ситного варіанти можна додати майонез, а також консервовану кукурудзу. Такий свіжий салатик відмінно підійде для розвантаження після пишних урочистостей.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для салату. Злити з ананасів сироп, добре вимити капусту і салатні листя, попередньо відварити курячу грудинку, а потім повністю остудити.
Нашаткувати ананасові кільця і охолоджену грудку на дрібні кубики.
Нарізати листя пекінської капусти, видаливши білу частину листа.
Крупно нарвати руками салатні листя.
Змішати всі інгредієнти салату і заправити сметаною.
Гарненько перемішати салат і подавати до столу. Також, можна подавати такий салат в пісочних тарталетках або на брускетті. Приємного апетиту!