Ніжний желейно-зефірний десерт.
Інгредієнти
сухе желе з персиковим смаком – один пакетик | |
домашній сир жирний – 320 г | |
крутий окріп – один повний стакан | |
темний родзинки, попередньо розпарений – 56 г | |
сухе желе з полуничним смаком – один пакетик | |
дрібний цукровий пісок – 160 г | |
зефір з будь-яким смаком – три штуки | |
сухе желе зі смаком ківі – один пакетик | |
швидкорозчинний желатин гранульований – 25 г |
Любителям ніжних десертів рекомендується звернути увагу на желе листкове з родзинками і зефіром.
Покроковий рецепт
Цукровий пісок насипати в миску, додати домашній сир, перетертий через сито, а також розпарені родзинки, підготувати окрему посуд, розвести в окропі гранульований желатин, перемішати. Далі ємність з желатином накрити кришкою і на кілька хвилин відставити в сторону, як тільки желатинова маса охолоне, перелити її в миску з сирною сумішшю, ретельно все перемішати.
Перекласти половину сирно-желейної маси в прозору миску, відправити в холодильник, після цього можна приготувати желе з пакетиків згідно інструкції.
Крім того, в кожну желе, розведене водою, необхідно додати додатково трохи цукрового піску (по одній ст. ложці).
Як тільки сирно-желейна маса застигне, влити желе з ківі, потім відправити ємність назад в холодильник і дочекатися, коли застигне і цей шар. Точно таким же чином створити інші шари з желе, потім додати дрібно нарізану зефір, зверху всю цю композицію накрити залишилася сирно-желейною масою.
Поставити посуд з листковим желе в холодильну камеру і залишити в ній до повного застигання, потім приготований десерт нарізати шматочками і подавати до столу.