Жовтий сочевичний суп яєчним жовтком – чому ні? Спробуємо приготувати ))
Інгредієнти
Курячий бульйон – 2 л (або м’ясний) | |
Сочевиця – 1 стакан | |
Картопля – 4-5 шт | |
Вершкове масло – 1 столова ложка | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Жовток курячий – 4 шт (на півлітра – 1 жовток) | |
Лимонний сік – 2 десертні ложки | |
Бульйон – 4 столові ложки | |
Прованські трави – 1 чайна ложка | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Жовтий сочевичний суп яєчним жовтком – чому ні? Цей кулінарний прийом називається поширование. Тобто, це повільне приготування продуктів у воді без кипіння. Температура не повинна бути вище 95 градусів. Такий спосіб приготування є щадним і зберігає вітаміни і корисні властивості продукту. Щоб жовтки не згорнулися, необхідно додати кілька крапель лимонного соку. Можна додати трохи вершків або бульйону. Виходить чудовий смачний жовтий супчик, який урізноманітнить ваше домашнє меню. Пробуйте!
Покроковий рецепт
Зварити курячий бульйон. Закинути в бульйон очищену картоплю, нарізану кубиками. Варити 15 хвилин на середньому вогні.
Потім закинути сочевицю. Варити на повільному вогні ще 10 хвилин.
На вершковому маслі обсмажити до золотавого кольору дрібно порізану цибулю. Цибулеву засмажку перекласти в каструлю.
У невеликій мисці збити жовток, додати лимонний сік (сік не дасть яйцям згорнутися в гарячому супі).
І 4 столові ложки гарячого бульйону. Ще раз збити.
Вилити яєчну суміш у суп (суп при цьому не повинен кипіти). Суп посолити, додати перець, прованські трави. Варити 2 хвилини (але не кип’ятити), вимкнути вогонь.
Розлити суп по тарілках. Приємного апетиту!