.
Інгредієнти
Помідори – 300 г | |
Болгарський перець – 1 шт (зеленого) | |
Огірки – 150 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка (невеликого) | |
Часник – 2 зубчики | |
Оливкова олія – 3 ст. л. | |
Сік лимона – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Вершки – 1 пачка | |
Мигдальні горіхи – жменя (рубленої) | |
Стебло селери – за смаком | |
М’ята – за смаком |
Любителям холодних супів і всім хто не може стояти біля гарячої плити в спекотний день, а їсти хоче…
Інгредієнти розраховані на 3 порції
Покроковий рецепт
Помідори, перець (очистивши від насіння), цибуля, часник, огірки крупно нарізати. Закинути в блендер (трохи перцю і помідорів відкласти для прикраси), додати вершки і подрібнити до однорідної маси.
Додати оливкової олії.
Додати свіжовичавленого лимонного соку, листя селери. Посолити. Ще раз добре все збити.
Пюре перелити в каструлю і поставити в холодильник для охолодження (щонайменше на 1 годину).
Перед подачею суп розлити по тарілках, прикрасити різаними часточками помідорів, болгарського перцю, селерою і м’ятою. Присипати мигдалем.
Приємного апетиту!