Золотисті креветки в клярі

Золотисті креветки в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Поставити на вогонь воду в невеликій каструлі. Додати лавровий лист, сіль і перець горошком. Потім у киплячу воду закинути попередньо розморожені креветки.
Варити не більше 1.5 хвилини
Порада: перед варінням креветки краще не очищати, а зробити це після того, як вони зварилися. Таким чином вони залишаться більш соковитими. А при чищенні намагатися залишати хвостик в панцирі для подальшого зручності!

Поки креветки остигають, готуємо кляр
У досить поглибленої посуді розбити яйце, посолити і перемішати. Слідом додаємо воду, соду і борошно. Довести до консистенції близькою до тесту оладків, але трохи рідшим

Отже, рідке тісто для креветок готове, ставимо сковороду на вогонь і додаємо масло для смаження. Далі беремо креветку, мачає в клярі і відправляємо на розпечене масло.

Смажити слід не більше 1 хвилини з двох сторін. Потім готові креветки перекласти в тарілку з паперовим рушником для того, щоб масло вбралося

Як тільки надлишки масла вбралися – розкладаємо порційно креветки і подаємо з соєвим соусом!
Пальчики оближеш!
Ось такий простий, швидкий і смачний спосіб приготування креветок стане одним з улюблених на Вашому столі!