Кебаб із свино-яловичого фаршу з баклажанами (по-турецьки)

Фарш бажано готувати самостійно, краще, якщо це буде змішаний фарш з яловичини і баранини.

Інгредієнти

баклажани — 3-4 штуки середні за розміром
фарш м’ясний — 600 грам
томати — 3 штуки середні
зелений перець — 4-5 штук перець брати вузький, довгий, стручковий, середньої гостроти
часник — 3-4 зубчики
ріпчаста цибуля — 1 головка середнього розміру
томатна паста — 2 ст ложки
оливкова олія — 50 мл
вода — 100 мо
сіль — за смаком
спеції — за смаком чорний мелений перець, орегано, паприка

Як приготувати Кебаб із свино-яловичого фаршу з баклажанами (по-турецьки)

Ні один турецький ресторанчик не можливо уявити без цього чудового блюда. Відмінно підходить як для сімейного вечері, так і до святкового столу. Дуже рекомендую спробувати.

Покроковий рецепт

Баклажани промити, нарізати на кружечки і замочити в солоній воді, приблизно на 20 хвилин

На м’ясорубці перекрутити м’ясо з очищеним цибулею, додати сіль і чорний мелений перець. Перемішати.

З фаршу сформувати невеликі котлетки (приблизно 5 см у діаметрі)

Помідори нарізати на невеликі часточки.


Змішати томатну пасту, воду, оливкова олія, натертий на дрібній тертці часник і спеції (на ваш смак) і довести до кипіння на повільному вогні.

Нарізані баклажани обсушити чистим рушником. У форму для запікання покласти шарами баклажани, котлетки і часточки помідорів. Зверху прикрасити зеленим перцем і залити блюдо томатним соусом. Готувати в духовці приблизно 40 хвилин.

Дивіться також:  Перець фарширований фаршем і рисом