Кунжутне кекси

Кунжутне повітряні кекси

Інгредієнти

Кунжутна борошно — К100 гр.
Яйце — 1 шт.
Варення яблучне — 1 ст. л
Розпушувач — 1 ч. л.
Цукор — 50 гр.

Як приготувати Кунжутне кекси

В одному зі своїх попередніх рецептів я готувала кунжутне молоко. Після нього залишається така ж кількість кунжуту, як було використано для рецепта. З такого кунжуту можна приготувати пасту тахині. Але я вирішила спробувати його висушити і перемолоти на борошно. Сушила кунжут в кілька прийомів на гарячій сковороді без масла, до тих пір, поки не відчула, що він вже сухий. Потім перемолола в кофемолці. Борошно готова. Пора щось не піч

Покроковий рецепт

У мисці змішати борошно кунжутную

І розпушувач.

Додати варення, яйце і цукор. У мене варення без цукру, тому я трохи додала його в кекси, але якщо у вас варення солодке, то цього робити не потрібно.

Все добре перемішати.

Форми для кексів змастити рослинним маслом, вилити в них тісто. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Кекси вийшли дуже ароматними і повітряними, з красивою пористої текстурою.

Приємного чаювання!

Дивіться також:  Мафіни з горошком і прошутто