Лагман з свинини в домашніх умовах

Свинячий лагман — це популярний азіатське блюдо, яке дуже схоже на класичний «макаронний суп», але має свій особливий, неповторний смак.

Інгредієнти

Свинина — 500 г Іноді використовується яловичина і баранина
Картопля — 2 шт (середніх)
Вермішель (або локшина) — 200 г В оригінальному рецепті — власного приготування
Ріпчаста цибуля — 1 шт (середня)
Солодкий перець — 1 шт (середня)
Морква — 2 шт (середні)
Помідор — 2 шт (середні) Можна використовувати томатну пасту — 4 столові ложки
Редис — 2 шт (середні)
Часник — 1 зубчик (середній)
Зелень — за смаком цибуля Зелена, кріп, базилік — на свій смак
Зіра — щіпка
Сіль — за смаком
Олія — за смаком Оливкова або соняшникова

Як приготувати Лагман з свинини в домашніх умовах

Азіатська кухня часто здається дикою і дивною, але це, скоріше, старі предрасудки. Свинячий лагман – це дуже распостраненное блюдо в Східній Азії, яка під силу зробити кожному. Воно походить на дуже-дуже наваристий «полусуп» з локшиною. Знайомий і водночас незвично солодкуватий смак страви надає йому статус страви на столі. Підходить як для свят, так і для звичайної вечері або обіду в колі сім’ї.

Покроковий рецепт


Товстостінну каструлю (я використовую гусятницю, можна казан) розігріти. М’ясо промити, порізати невеликими шматочками. Викласти м’ясо в каструлю, полити олією, посолити і перемішати. Прикрити кришкою, залишити на середньому вогні 25-30 хвилин.





Порізати овочі. Цибуля — невеликими півкільцями, моркву, перець, редис — невеликими шматочками. З помідорів треба зняти шкірку. Для цього обережно опустити їх на 5-7 секунд до киплячу воду. Після цього шкірка зніметься легко. Помідори порізати середніми кубиками. Всі овочі поступово вводити до м’яса під час першого кроку, помішуючи.

Дивіться також:  Суп-локшина на курячому бульйоні

Для додання незабутнього аромату стравам, потовкти зіру і додати її в каструлю. Так само можна застосувати свої улюблені приправи. До цієї страви підійде практично всі — я додавав трохи кориці і сушений базилік, можна залишити тільки зір, смак не зіпсується. Залити суп окропом так, щоб закривало м’ясо і овочі мінімум. Чим більше окропу — тим більш рідким вийде суп. Тримати на маленькому вогні з закритою кришкою приблизно 40 хвилин.

Зварити локшину. Для цього в подсоленый окріп опустити, не ламаючи, макарони і потихеньку їх помішувати. коли вони повністю підуть під воду, продовжувати акуратно заважати. Варити не більше 10 хвилин! Злити воду з допомогою друшляка, остудити локшину під холодною водою. Це необхідно для того, щоб макарони не злиплися. Також варто додати до них рослинне масло і перемішати.

Сиру картоплю очистити і нарізати невеликими шматочками, після третього кроку додати до бульйону. Зелень порізати, частина, також, відразу в суп, частина — для прикраси порції. Варити ще 10-15 хвилин.
Я перелив суп в каструлю з середніми стінками, бо переборщив з водою.

У глибоку тарілку викласти локшину, яку можна попередньо розігріти. Зверху налити суп і посипати зеленню. Подавати гарячим. Приємного апетиту!