Салат з консервованим тунцем і рисом

Для любителів ситних рибних салатів пропонуємо просте у приготуванні блюдо. Такий салат можна запропонувати для святкового застілля. Основний інгредієнт – смачний консервований тунець.

Інгредієнти

Рис — 4 ст. ложки
Тунець консервований — 180 г соку
Огірок маринований — 2 штуки
Яйце — 2 штуки
Цибуля зелена — 0,5 пучка
Сіль — за смаком
Майонез — 4 ст. ложки
Кріп — 2-3 гілочки
Горошок — 4 ст. ложки консервований

Як приготувати Салат з консервованим тунцем і рисом

У пропонованому рибному салаті використовуються консерви. Тунець в них повинен бути в соку. Крім рибних консервів для салату слід підготувати рис (будь-який), курячі яйця, мариновані огірочки, свіжий зелена цибуля і консервований зелений горошок. Для заправки використовується будь майонез (візьміть той, який вам найбільше подобається). Подробиці приготування салату з консервованим тунцем описані в нижчеподаному рецепт з фото.

Покроковий рецепт

У першу чергу займемося рисом. Злаковий промиваємо, потім перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо варитися рис, трохи приправивши сіллю. Відварюємо рис до готовності, але перетворювати його в кашу не потрібно. Рис перекладаємо на сито і промиваємо під холодною водою. Вода з рису повинна повністю стекти.

Час не втрачаємо, готуємо тунця. Рибні шматочки без рідини перекладаємо в миску і розминаємо тунця за допомогою звичайної виделки.

Наступний інгредієнт для салату – мариновані огірки. Перекладаємо пружні огіркові плоди на обробну дошку, нарізаємо їх у формі кубиків.

Відварні курячі яйця рубаємо шматочками.

Промиваємо під проточною водою свіжу зелень. У нас використовується зелена цибуля і кріп. Додатково можна взяти ще й петрушку.

Підготовлені інгредієнти з’єднайте в мисці. Додаємо до них консервований зелений горошок (до речі, його теж треба спочатку перекласти в сито, щоб злити зайвий сік). Інгредієнти трохи солимо. Заправляємо майонезом і перемішуємо.

Дивіться також:  Вегетаріанський салат з рисової локшини з горошком

Апетитний салат з консервованим тунцем готовий! Подаємо до столу в загальному салатнику або розкладаємо в креманки. Приємного всім перекусу!