Шурпа з свинини

Шурпа — дуже смачний, корисний і ситний суп з великих овочів на м’ясному бульйоні.

Інгредієнти

Свинина — 400 гр.
Картопля — 1 кг
Морква — 2 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Помідори — 6 шт.
Спеції, сіль, зелень — за смаком
Рослинне масло — 10 мл
Вода — 2 л

Як приготувати Шурпа з свинини

Національне блюдо узбеків готується з баранини або яловичини. Цей суп вариться так: береться м’ясо на кістці, крупно ріжеться, не обсмажується; і беруться овочі: картопля, морква, ріпчаста цибуля, болгарський перець з розрахунку по овочу на порцію, складаються цілком в каструлю з м’ясом, заливаються водою і ставлять на вогонь з подальшим додаванням зелені та спецій. Сьогодні ж ми пропонуємо Вашій увазі російську обробку даної страви.

Покроковий рецепт

Помити, обсушити і нарізати на великі шматки 400-500 гр. свинячого м’яса. Викласти на дно глибокої каструлі або казана.

Почистити, помити і нарізати великою соломкою 2 великих моркви. Покласти в каструлю до м’яса.

1 велику головку ріпчастої цибулі почистити, помити і нарізати на великі кубики. Покласти до м’яса і моркви. На цьому етапі так само можна додати крупно нарізаний болгарський перець.

Влити рослинне масло і обсмажити протягом 10 хвилин на малому вогні.

1 кг картоплі, почистити, помити і крупно нарізати. Додати до засмажки.

Влити в каструлю 2 л чистої фільтрованої води.

Помідори помити і крупно нарізати, можна очистити від шкірки. Покласти в суп.

Готувати 30 хвилин. Додати спеції і зелень: перець, куркума, карі, зіра, базилік, петрушка, кріп, сіль за смаком.

Перемішати і варити ще 10 хвилин.

Готову свинячу шурпу подавати гарячою. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Шурпа з яловичини