Шурпа з баранини

Шурпа з баранини — неймовірно просто, але смачно.

Інгредієнти

Баранячі ребра — 400 г
Картопля — 8-10 картоплин
Морква — 2 шт.
Помідори — 2 шт.
Приправа — 1 ч. л.
Часник — 1-2 зубчики
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Цибуля зелена — за смаком
Петрушка — за смаком
Жир баранячий — за смаком

Як приготувати Шурпа з баранини

За традиційним рецептом спочатку всі овочі обсмажуються на баранячому жирі. Потім все заливається водою, додається картопля і готується до повного приготування. Я готую трохи по-іншому.

Покроковий рецепт

Зварити баранячі реберця разом з цілою цибулиною.

Моркву почистити, порізати великими брусочками. Часник почистити, дрібно порубати. Помідори порізати на 6-8 частин (від шкірки краще позбутися).

На баранячому жирі пасерувати часник, потім додати помідори. Смажити помідори до стану кашки, але щоб не пригоріла.

У бульйон додати моркву.

Закинути часниково-помідорну засмажку. Трохи поварити.

Поки все вариться, почистити картоплю, порізати його на 4 частини і закинути в бульйон.

Наприкінці варіння закинути січену зелень (цибулю і петрушку) і додати солі і приправи для супу. На повільному вогні довести шурпу до повної готовності. Вимкнути вогонь, дати настоятися.

Подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гарбуз, фарширована мясом і картоплею