Соус болоньєзе

Соус – це відмінне доповнення до будь-якого гарніру. До того ж швидке в приготуванні.

Інгредієнти

фарш м’ясний — 300 гр
цибуля ріпчаста — 1 шт
томатна паста — 5 столових ложок
сіль — за смаком
перець чорний мелений — за смаком
петрушка — 2 гілочки

Як приготувати Соус болоньєзе

Соус болоньєзе – один з найпопулярніших і улюблених італійських соусів. Він дуже ситний за рахунок м’ясного фаршу, а так само може подаватися в якості повноцінного другого блюда.

В якості гарніру до цього соусу стандартно використовується улюблена італійцями паста. Для приготування соусу нам потрібно не так багато продуктів: м’ясний фарш, томатна паста, цибуля, перець чорний мелений, сіль. Готуємо соус на звичайній сковороді. Це звичайно не оригінальний рецепт цієї страви, але виходить дуже смачно.

Покроковий рецепт

М’ясний фарш, я використовую свино-курячий, обсмажуємо на рослинному маслі. Фарш готується дуже швидко, приблизно протягом 5 хвилин.

Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння. Для соусу цибулю потрібно натерти на дрібній тертці. Я це роблю прямо в сковороду, щоб сік цибулі не розтікався по обробній дошці, а відразу потрапляв в блюдо. Додаємо сіль і чорний мелений перець. Все добре перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 5.

Потім додаємо томатну пасту і трохи води, щоб м’ясо повністю зникла в рідині. Тушкуємо 10 хвилин. Соус повинен вийти густим.

В якості гарніру до соусу болоньєзе можна використовувати не тільки стандартні спагетті. Такий соус чудово поєднується з будь-яким іншим гарніром: картопля, гречка, рис. Викладаємо пасту зверху гарніру. Зверху посипаємо свіжою рубаною петрушкою. Соус болоньєзе готовий. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Запечена телятина Скаллопини з печерицями