Запечена риба з рисом та овочами

Час приготування: 1 година

Легкий спосіб насолодитися соковитою, ідеальної приготовленої рибою! Рибу запаковують у фольгу разом з кабачками, помідорами і часником і запікають. А подають її з запеченим ароматним рисом.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Для основного:
філе рибне — 600 г
сіль — за смаком
часник — 2 зубчики
сушеного орегано — 1/2 чайної ложки
червоний перець, пластівці — за смаком
цукіні (або кабачки) нарізані — 2 середніх
помідори — 2 середніх
свіжого базиліка — 4 столові ложки нарізаного
сир пармезан (необов’язково) — 4 чайних ложки
Для гарніру:
дрібного цибулі, дрібно нарізаного — 1/2 пучка
оливкової олії — 1/2 їдальні ложки
свіжий базилік — 2 їдальні ложки
рис — 1 чашка
сіль — на смак
лимонний сік і лимон — 1/4 соку + лимон для подачі

Як приготувати Запечена риба з рисом та овочами

Цей рецепт вам сподобається, навіть якщо ви невеликий шанувальник риби. В даному випадку прекрасно підходить риба: тріска, пікша, телапия, минтай. Ви також можете замінити сушений базилік замість свіжого. Просто додайте висушений базилік, перш ніж запікати рис і рибу. Насолоджуйтесь!

Покроковий рецепт

1

Перший крок — це варіння рису до напівготовності. Промиємо рис і відправимо його в каструлю. Варимо до напівготовності у злегка підсоленій воді.

2

Тим часом підготуємо шматочки фольги, так, щоб вмістилася рибка з овочами та рисом.

3

Потім дрібно нашинкуем гуртками цукіні. Поріжемо зелень і томати. Часник дрібно порубаємо. Цукіні (або кабачок) можна одразу викласти шаром на фольгу.

4

Рибне філе, поперчити, посолити зверху викласти на нього рубаний часник, прянощі і зелень. Риба вийде дуже соковитою і ароматною! Укласти рибу на цукіні (кабачки), зверху викласти помідори і зелень.

5

Напівготовий рис змішуємо з порізаним дрібненько цибулею, зеленню, солимо, додаємо трохи лимонного соку та олії, перемішуємо. Поруч з рибою на фольгу викладаємо рис.

6

Фольгу звертаємо конвертиком, ретельно загортаючи його краю.
Викладаємо конвертики на деко і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.

7

Лосось і рис дуже виграшний дует. Рибу ми похвалили, тепер черга рису. Ця крупа допомагає виводити шлаки і зайву рідину. Тому наша страва є корисним в квадраті.

Дивіться також:  Курка-гриль, маринована в яблучному соусі з овочами

Отже, акуратно відкриваємо пакети, пари дуже гарячі. Подавайте запечену рибу у фользі або ж викладіть на тарілку. Посипте блюдо базиліком і тертим пармезаном і насолоджуйтеся! Приємного апетиту.