Панкейкі – оладки, випечені на сухій сковороді (без олії). Подаються з будь-якими солодкими соусами, сиропами, варенням або медом.
Інгредієнти
борошно – 200 г | |
цукор – 2 ст. л. | |
сіль – 1/2 ч. л. | |
сода – 1 ч. л. | |
лимонна кислота – 1/4 ч. л. | |
яйце – 1 шт. | |
молоко – 200 мл | |
масло рослинне – 3 ст. л. |
Дуже проста у виконанні, швидке і смачне блюдо для дітей (і не тільки!) сніданку. Набір продуктів простий і знайдеться в будинку кожної господині.
Покроковий рецепт
Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, соду (гасити не треба!) і лимонну кислоту. Для ідеально рівномірного перемішування робити це краще всього ручним віночком для збивання.
Додати в суху масу яйце, молоко і рослинне масло (по черзі). Добре збити міксером. Повинна вийти густа маса, падаюча з ложки грудками.
Розігріти сковороду без масла. На розпечену поверхню викладати тісто столовою ложкою.
Коли поверхня тесту почне покриватися пухирями, пора перевертати панкейкі на іншу сторону.
Закрити сковороду кришкою і допекти панкейкі з іншого боку.
Подавати гарячими, теплими або холодними з будь-яким солодким соусом. У моєму варіанті – це смородинове желе.