Американські панкейкі

Американські панкейкі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Панкейкі – оладки, випечені на сухій сковороді (без олії). Подаються з будь-якими солодкими соусами, сиропами, варенням або медом.

Інгредієнти

борошно – 200 г
цукор – 2 ст. л.
сіль – 1/2 ч. л.
сода – 1 ч. л.
лимонна кислота – 1/4 ч. л.
яйце – 1 шт.
молоко – 200 мл
масло рослинне – 3 ст. л.

Як приготувати Американські панкейкі

Дуже проста у виконанні, швидке і смачне блюдо для дітей (і не тільки!) сніданку. Набір продуктів простий і знайдеться в будинку кожної господині.

Покроковий рецепт

Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, соду (гасити не треба!) і лимонну кислоту. Для ідеально рівномірного перемішування робити це краще всього ручним віночком для збивання.


Додати в суху масу яйце, молоко і рослинне масло (по черзі). Добре збити міксером. Повинна вийти густа маса, падаюча з ложки грудками.

Розігріти сковороду без масла. На розпечену поверхню викладати тісто столовою ложкою.

Коли поверхня тесту почне покриватися пухирями, пора перевертати панкейкі на іншу сторону.

Закрити сковороду кришкою і допекти панкейкі з іншого боку.

Подавати гарячими, теплими або холодними з будь-яким солодким соусом. У моєму варіанті – це смородинове желе.