Антрекот, запечений з горіхами і помідорами

Антрекот, запечений з горіхами і помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Що таке антрекот? Антрекот (французьке слово) – м’якоть м’яса розміром в долоню, зрізаного між хребтом і ребрами.

Інгредієнти

Свинина – 800 г (антрекот)
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Помідори – 2 шт. (не великий)
Волоські горіхи – 20 г
Мигдальні горіхи – 20 г
Сир – 80 г
Рослинна олія – 2 столові ложки
Листя салату для прикраси

Як приготувати Антрекот, запечений з горіхами і помідорами

Публікую рецепт давно обіцяного свинячого антрекота. Мабуть, страва здається крутим, але насправді готується просто. Вправність потрібна лише при розрізуванні м’яса, роблячи надрізи. Для полегшення різання, можу лише порадити на деякий час покласти м’ясо в морозильну камеру, і трохи підморозити його. М’ясо трохи «схопитися» і його легше буде різати.

Що таке антрекот? Антрекот (французьке слово) – м’якоть м’яса розміром в долоню, зрізаного між хребтом і ребрами. Антрекот буває і на кістки, в даному випадку тонкий край ріжуть по кістках і готують разом з кісточкою. У рецептах іноді зустрічається назва подвійний антрекот – це м’ясні шматочки, вирізані між 2 ребрами.

На приготування прожареного антрекота на плиті (на сковороді) йде близько 10 хвилин. Мій рецепт – запечений антрекот. Час запікання становить близько 15 хвилин. Щоб м’ясо вийшло соковитим, починайте перевіряти його готовність вже через 10 хвилин, не пересушите! Щоб не вийшло банально запечене м’ясо, я вирішила додати подрібнені горіхи (мигдаль і волоські, ви можете використовувати інші, на свій смак) і помідори. Свинячий антрекот запекался в духовці під сирною шапкою. М’ясо дуже смачно їсти з гірчицею і овочами. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.

Покроковий рецепт

Свинину помити, обсушити, зробити не до кінця надрізи. Посолити, поперчити за смаком.

Помідори помити, нарізати часточками. Потім приготувати горіхову начинку. У чашу блендера закинути мигдаль і волоські горіхи, подрібнити до крошкообразного стану.

На шмаття м’яса викласти перемелені горіхи та шматочки помідора. Загорнути шматочок м’яса в рулет.

Повторити процедуру, так само викласти подрібнені горіхи та шматочки помідора. Знову шматок м’яса загорнути в рулет.

Повинно вийти 2 міні рулетика на основі м’ясі.

Натерти сир на крупній тертці. Деко вистелити фольгою, змастити нембольшим кількістю рослинного масла. (Фольгу стелила глянсовою стороною вгору, так швидше приготуватися продукт, так як глянсова сторона відбиває тепло. Відповідно, якщо м’ясо почне пригорати, накрийте зверху фольгою так, щоб матова сторона була всередині, а глянець назовні). Викласти на фольгу антрекот з помідорами і горішками і присипати зверху тертим сиром. Запікати м’ясо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 12-15 хвилин. Готуватися антрекот дуже швидко, так що не пересушите м’ясо.

Подавати антрекот з свинини гарячим. Прикрасити плоску тарілку зеленню і овочами. Приємного апетиту!