Апельсинове желе з кокосовим молоком

Апельсинове желе з кокосовим молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апельсинове желе з кокосовим молоком готується з вином. Але якщо ви готуєте десерт на дитяче свято, вино можна виключити.

Інгредієнти

рослинний желатин, агар-агар – 4 невеликих пакетика
апельсини – 8 штук великі, соковиті
концентроване молоко кокосове – 260 мл
біле вино сухе – 50 мл
вода – 160 мл відфільтрована холодна

Як приготувати Апельсинове желе з кокосовим молоком

Цей чудовий святковий десерт рекомендується готувати на натуральному заміннику желатину, який називається агар-агаром.

Цей рослинний желатин вважається більш корисним, ніж його аналог тваринного походження, так як в ньому містяться у великих кількостях грубі рослинні волокна, які сприяють швидкому очищенню печінки та виводять токсичні речовини з організму. Важливо також і те, що в рослинному желатині практично немає калорій, тому його можна без будь-яких сумнівів використовувати для приготування дієтичних десертів.

Покроковий рецепт

Спочатку з чотирьох апельсинів віджати сік, через дуже дрібне сито процідити його, потім поставити на стіл вільну ємність, влити біле вино і воду, перемішати.

Насипати в цю ж посуд половину порції агар-агару, ретельно все перемішати, перелити отриману суміш в сотейник. Прогрівати апельсинову суміш при безперервному помішуванні кілька хвилин, потім довести до кипіння. Після цього варити цю суміш ще дві хвилини і перелити її рівними порціями формочки або склянки (дивлячись як ви будете все це подавати), які потрібно відправити в холодильник. Стакани можна поставити в силіконову форму під нахилом, так десерт вийде гарніше. Але можна і не заморочуватися.

З решти апельсинів віджати сік, перелити його в сотейник, додати агар-агар і концентроване кокосове молоко, перемішати якомога ретельніше все і довести до кипіння, потім готувати при безперервному помішуванні ще приблизно дві хвилини.

З холодильної камери вийняти формочки/склянки з приготованим желе, зверху влити рівними порціями апельсиново-кокосову желейну суміш і відправити ємності з десертом назад в холодильник (ставимо вже прямо). Через дві години подавати до столу. Приємного апетиту!