Новорічний настрій з легкими і повітряними апельсиновими кексами
Інгредієнти
апельсин – 2 шт. | |
яйця – 5 шт. | |
цукор – 1,5 ст. | |
борошно – 1,2-1,5 ст. | |
розпушувач, ванілін – по 1 упаковці | |
ізюм – за смаком |
Дуже повітряні, легкі, неймовірно смачні кекси з апельсиновим ароматом прикрасять новорічний або різдвяний стіл. Вони нікого не залишать байдужими і буквально розтануть в лічені хвилини.
Покроковий рецепт
1. Готуємо продукти: борошно просіваємо, родзинки замочуємо в окропі хвилин на 10.
2. Цілісні апельсини заливаємо водою, ставимо на вогонь. Проварюємо 12-15 хвилин.
3. Готові фрукти розрізаємо на 4 частини, вилучаємо кісточки, складаємо в блендер. Подрібнюємо, залишаємо остуджуватися.
4. Збиваємо яйця і цукровий пісок до густої однорідної маси. Чим ретельніше будуть збиті продукти, тим пишніше виходити кексики.
5. Не вимикаючи міксер, акуратно вводимо просіяне борошно, розпушувач, пакетик ваніліну.
6. Додаємо апельсинове пюре, акуратно перемішуємо ложкою або за допомогою міксера.
7. З родзинок виливаємо воду. Сухофрукти просушуємо на паперовому рушнику, відправляємо в тісто. Ще раз добре перемішуємо.
8. Форму злегка промазуємо соняшниковою олією. Кексики за рахунок своєї ніжної структури можуть прилипнути до формі, тому краще взяти силіконову модель. З неї акуратно витягнути готовий десерт буде набагато простіше.
9. Випікаємо близько 45 хвилин при 195-215 градусах. Остуджуємо, подаємо до чаю.