У святкове меню рекомендується включити ніжний апельсиновий десерт, а для того, щоб він вийшов більш ароматним, в нього можна додати солодкий м’ятний сироп.
Інгредієнти
печиво савоярді – двадцять штук | |
готовий солодкий м’ятний сироп – 40 мл | |
великий соковитий апельсин – дві штуки | |
порошкове какао для оформлення – за смаком | |
сир маскарпоне – 260 г | |
добірне яйце куряче сире – три штуки |
Мені дуже хотілося приготувати щось подібне тірамісу, але без кави і з нотками цитруса. Це катастрофа? Ні, вийшло дуже смачно!
Покроковий рецепт
Підготувати миску, викласти в неї курячі жовтки сирі, додати необхідну кількість м’ятного сиропу, злегка збити інгредієнти віночком або звичайною виделкою.
В жовтково-м’ятну суміш додати сир маскарпоне, збити ці компоненти злегка за допомогою міксера. Після цього підготувати ще одну миску, збити в неї сирі білки до утворення дуже пишної піни.
Ввести поступово сирі білки у посуд з жовтково-сирною сумішшю, після цього збити ще раз всі інгредієнти до отримання повітряного однорідного крему.
З апельсинів віджати сік, процідити його і перелити в глибоку тарілку, опустити в нього по черзі на тридцять секунд все печиво.
Підготувати маленьку форму з високими стінками, викласти в неї в один шар половину печива, просоченого апельсиновим соком, зверху розподілити рівномірно ніжний крем.
Створити ще один шар печива савоярді, зверху змастити його кремом, потім присипати приготований десерт порошковим какао, відправити його в холодильну камеру.
Перед подачею до столу ніжний апельсиновий десерт можна прикрасити листям свіжої м’яти.