Апельсиновий десерт з мятним сиропом

Апельсиновий десерт з мятним сиропом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У святкове меню рекомендується включити ніжний апельсиновий десерт, а для того, щоб він вийшов більш ароматним, в нього можна додати солодкий м’ятний сироп.

Інгредієнти

печиво савоярді – двадцять штук
готовий солодкий м’ятний сироп – 40 мл
великий соковитий апельсин – дві штуки
порошкове какао для оформлення – за смаком
сир маскарпоне – 260 г
добірне яйце куряче сире – три штуки

Як приготувати Апельсиновий десерт з м’ятним сиропом

Мені дуже хотілося приготувати щось подібне тірамісу, але без кави і з нотками цитруса. Це катастрофа? Ні, вийшло дуже смачно!

Покроковий рецепт

Підготувати миску, викласти в неї курячі жовтки сирі, додати необхідну кількість м’ятного сиропу, злегка збити інгредієнти віночком або звичайною виделкою.

В жовтково-м’ятну суміш додати сир маскарпоне, збити ці компоненти злегка за допомогою міксера. Після цього підготувати ще одну миску, збити в неї сирі білки до утворення дуже пишної піни.

Ввести поступово сирі білки у посуд з жовтково-сирною сумішшю, після цього збити ще раз всі інгредієнти до отримання повітряного однорідного крему.

З апельсинів віджати сік, процідити його і перелити в глибоку тарілку, опустити в нього по черзі на тридцять секунд все печиво.

Підготувати маленьку форму з високими стінками, викласти в неї в один шар половину печива, просоченого апельсиновим соком, зверху розподілити рівномірно ніжний крем.

Створити ще один шар печива савоярді, зверху змастити його кремом, потім присипати приготований десерт порошковим какао, відправити його в холодильну камеру.

Перед подачею до столу ніжний апельсиновий десерт можна прикрасити листям свіжої м’яти.