Апельсиновий пиріг

Апельсиновий пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачне ласощі з апетитним цитрусовим ароматом.

Інгредієнти

яйце – 2 шт
апельсин – 2 шт.
борошно – 120 гр.
цукор – 4 ст. л
разрышлитель – 0,25 ч. л
сливочнок масло – 100 гр.

Як приготувати Апельсиновий пиріг

Апельсиновий пиріг готується швидко, складається з невеликої кількості інгредієнтів і відмінно підходить коли несподівані гості вже на порозі. Особливість пирога в тому що залишається злегка вологим всередині, не пишний, але дуже смачний.
Для приготування знадобиться два середніх за розміром апельсина, яйця, 120 гр. пшеничного борошна, 4 ст. ложки цукру, чверть чайної ложки розпушувача і 100гр. вершкового масла.

Покроковий рецепт

Спочатку необхідно зняти цедру з одного з апельсинів. Після вичавити сік з обох плодів. Повинно вийде близько половини склянки соку.

Цукор розтираємо з цедрою апельсина, до однорідної маси, приємного сонячного кольору.

У масу додаємо 2 яйця і вершкове масло. Для даного рецепта краще вибирати хороше вершкове масло, не варто замінювати його на маргарин, так як результат сильно залежить від переваги якісного продукту. Масло повинне бути м’яким, тому краще його дістати з холодильника відразу як вирішили готувати пиріг.

В однорідну масу, отриману при з’єднанні цедри з цукром, яєць і масла, порційно додаємо сік і борошно, змішану з розпушувачем.

В результаті маємо рідке тісто, трохи густіше, ніж на млинці. Форму для випічки необхідно застелити пергаментом і злегка змастити поверхню вершковим маслом.
Вилити рідке тісто і відправити його на 30-40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.



Готовий пиріг акуратно перекласти на блюдо. Десерт можна посипати цукровою пудрою або покрити зверху будь помадкою або глазур’ю.