Арабська пахлава (баклава) з фиасташками

Арабська пахлава (баклава) з фиасташками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Історія пахлави або як її ще називають баклави, починається з давніх часів. Рецепт вперше придумали ассірійці. Пізніше для додання ще більш солодкого смаку греки зробили тісто тонше – як аркуш паперу, завдяки цьому баклава тане в роті.

У Туреччині збереглася дата виготовлення першої баклави. Це було в 1453 році у часи, коли країною правили султани, потім цю солодкість почали готувати і в арабських країнах. У кожній країні свої традиції в приготуванні цієї солодощі, у цій статті буде описано класичний і покроковий спосіб приготування арабської пахлави.

Баклаву роблять різних форм і з різними горіхами, найголовніше, щоб солодкість добре просочилася лимонним сиропом. Цю пахлаву можна подати на будь-який стіл і в будь-свято.

Покроковий рецепт