Арабська пахлава (баклава) з фиасташками

Арабська пахлава (баклава) з фиасташками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У казан налити води, насипати цукор, розрізати лимон на дві половини, видавити сік і поставити на вогонь до повного розчинення цукру. Сироп повинен вийти густим і з солодким лимонним смаком.

Поки в казані готується сироп, потрібно приготувати тісто, насипати борошно на дошку і зробити в муці поглиблення. Туди розбити яйце, сіль, розм’якшене масло і почати місити тісто. Потім додати трохи води, продовжувати замішувати тісто.

Тісто місити до такого стану, щоб воно було пластичним. Дати тісту 20 хвилин відпочити.

Після приготування тесту, потрібно підготувати начинку. Волоський горіх і фісташки, очищені від шкаралупи, порубати на невеликі шматочки (можна зробити це на блендері). Змішати з цукровою пудрою.

Вершкове масло розтопити і змастити деко. Тісто розділити на 8 кульок розміром з яйце. Розкачати кожен шар тіста, щоб воно вийшло завтовшки з аркуш зошита, тобто максимально тонко, наскільки це можливо.

Покласти на деко розкатане тісто від 1 кульки і змастити вершковим маслом. Зверху викласти тонкий шар начинки з горішків і цукрової пудри. Покрити іншим пластом тіста. Теж зробити з іншими частинами тесту. Викласти пласт тіста, змастити вершковим маслом, посипати начинкою і т. д.

Пахлаву нарізати по діагоналі, ромбами. Це потрібно для того, щоб пізніше випічку полити сиропом і просочити пахлаву. Поставити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

Поставити в духовку на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.

Після готовності, полити раніше приготовлений остиглий сироп на пахлаву. Поверхню посипати порубаними фісташками. Залишити пахлаву просочитися. Подавати до чаю. Приємного апетиту!