Легкість і швидкість приготування роблять це блюдо справжньою знахідкою для кожної господині, а приємний аромат не залишить байдужими навіть сусідів.
Інгредієнти
Картопля – 4 штуки середньої величини | |
Гриби – 250 грам | |
Цибуля – 1 штука середньої величини | |
Часник – 4 зубчики | |
Лавровий лист – 4 штуки | |
Рослинна олія – 50 мілілітрів | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Приправи – за смаком |
Картопля є одним з найпопулярніших продуктів у всьому світі.У кулінарній книзі практично кожної країни можна побачити блюдо, одним з інгредієнтів якого є цей дивовижний коренеплід. Сьогодні ми розглянемо один з найбільш популярних рецептів нашої традиційної кухні. Дане блюдо ідеально підійде як для святкового столу, так і в якості рядового вечері.
Для приготування смаженої картоплі з грибами нам знадобляться: обробна дошка, кухонний ніж, велика сковорода, кухонна лопатка. Картопля не обов’язково повинен бути середнього розміру. Ви можете підібрати величину, яка буде для вас найбільш зручним при нарізці. Вибір виду грибів також може змінюватись в залежності від смакових уподобань. У нижчеподаному рецепті для приготування страви використовувалися гриби печериці.
Покроковий рецепт
Перед тим, як приступити до приготування, рекомендуємо приготувати всі необхідні продукти. Так не доведеться витрачати час на пошуки потрібних інгредієнтів в процесі готування.
Овочі добре промити, очистити від шкірки. Нарізаємо картоплю брусочками невеликого розміру. Форма нарізки може змінюватися залежно від бажання і настрою.
Нарізаємо цибулю півкільцями. Розігріваємо олію на сковороді і додаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, не забуваючи періодично перемішувати.
Поки цибуля смажитися, нарізаємо гриби. Шматочки не повинні бути дуже маленькими, так як при смаженні вони зменшаться в розмірах. Коли цибуля набуде золотистий відтінок, додаємо до нього нарізані печериці. Готуємо до тих пір, поки з сковороди не випарується вся волога.
До приготованим грибів додаємо картоплю, солимо і перчимо за смаком. Можна додати улюблені приправи. Перемішуємо і накриваємо сковороду кришкою. Смажимо картоплю до готовності, періодично помішуючи. До готового картоплі додаємо крупно нарізаний часник і лавровий лист, накриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин. Це додасть страві запашний аромат, який пробудить апетит у всіх членів сім’ї.
Перекладіть картоплю на тарілку, прикрасьте листям петрушки і подавайте до столу. Всім приємного апетиту!