Ароматне медове печиво

Ароматне медове печиво – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматне печиво, приготування якого не займе багато часу, а результат змусить порадіти.

Інгредієнти

Борошно – 400 г
Яйця – 2
Сіль – щіпка
Цукор – 150 г
Вершкове масло – 150 г
Розпушувач – 5 г Можна замінити на 1 ч. л. соди, погашеної оцтом
Мед – 4-6 ст. л.

Як приготувати Смачне медове печиво

Всім відомі корисні і лікувальні властивості меду: наприклад, якщо дати дитині ложку меду перед снів, вона допоможе дитині спати спокійно. А ще, в давнину на перед олімпійськими іграми спортсмени сиділи на дієті, в раціон якої входило багато страв, які включають в себе мед. Вони робили це, щоб привести організм в тонус. Але найчастіше людям набридати їсти мед у чистому вигляді.

Тому пропоную вам приготувати м’яке медове печиво, від одного тільки аромату якого можна пустити слину, а якщо у вас вдома є й горішки, то зовсім вийде справжня смакота. Просте в приготуванні, не вимагає купи інгредієнтів. Скрасить будь чаювання і здивує кожного гостя, а вже діти точно попросять ще.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти. Масло краще брати трохи підтануло.


Висипаємо В миску половину борошна, додаємо масло і перетираємо їх у крихту. Кладемо також щіпку солі.

Додаємо до масляної крихті 4 ложки меду. Перемішуємо.

У тісто додаємо яйця і розпушувач. Перемішати.


Додаємо цукор, перемішуємо і поступово додаємо борошно

Вимішуємо тісто. Краще це робити в мисці, тому що спочатку воно буде липнути до рук і поверхні. У результаті тісто має бути еластичним. Викладаємо його в целофановий пакетик і залишаємо “відпочивати” на 30 хвилин.

Через 30 хвилин можна починати випікати печиво. Перед цим треба розігріти духовку до 190°. Форму і розмір печива можна вибрати на свій розсуд. Ставимо в розігріту духовку на 15 хвилин.


Через 15 хвилин, коли вдома вже буде витати солодкий приємний аромат, можна витягати печиво з духовки, викласти на тарілку і насолоджуватися.

В рецепті представлений простий варіант, але ви можете пофантазувати і додати в тісто горіхи, яблуко або щось інше, що буде завгодно вашій душі(ну, або що буде вдома).

Приємного чаювання!