Дуже смачне домашнє варення з екзотичної ноткою можна приготувати з ківі і лимона.
Інгредієнти
відфільтрована вода – 120 мл | |
лимон великий – одна штука | |
тростинний цукор – пісок- 350 г | |
соковиті ківі м’які – 700 г |
Смачне зелене варення з ківі з ароматним лимоном виходить кисло-солодким. Дуже приємно таке варення відкрити взимку!
Покроковий рецепт
Добре промитий лимон розрізати на четвертинки. Потім перекласти лимонні шматочки в каструлю, влити необхідну кількість відфільтрованої води, додати третину цукрового піску.
Поставити каструлю на повільний вогонь, довести цукрову суміш з лимонними шматочками до кипіння. Потім варити ще десять хвилин. Далі лимонні шматочки витягнути(вони нам не знадобляться).
У цей час необхідно очистити від шкірки ківі, нарізати ці плоди тоненькими кружечками, а потім шматочками.
Відправити нарізані ківі в каструлю з лимонними шматочками. Додати залишився цукровий пісок, при постійному помішуванні довести солодку фруктову суміш до кипіння на невеликому вогні. Продовжити процес готування варення ще двадцять хвилин.
Далі гаряче екзотичне варення з ківі і лимона перелити в простерилізовані банки невеликого розміру, закатати їх і залишити на столі до повного охолодження.