Ароматні печені яблука з секретом

Ароматні печені яблука з секретом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.





На розігріту сковороду кладемо сирий арахіс і підсмажуємо його, постійно помішуючи, щоб не згорів. Потім чистимо арахіс від шкірки і в цей час сирі насіння теж смажимо на сковороді, постійно помішуючи. Чищений арахіс і насіння складаємо в піалу і товчемо ступою.



На обробній дошці дрібно ріжемо курагу, чорнослив і родзинки, і всі сухофрукти складаємо до арахісу і насіння, додаємо мед, трошки цукру і лимонний сік, і все перемішуємо.






Зрізаємо на яблуках капелюшки, прибираємо хвостики і вирізаємо насіння. Якщо боїтеся розрізати шкірку, выскребите чайною ложкою м’якоть і насіння. Нашу суміш закладаємо в вирізані яблука і утрамбовуємо, накриваючи капелюшками. Скляну ємність змащуємо рослинним маслом, складаємо яблука і в духовку на 25 хвилин.
Виймаємо, присипаємо цукровою пудрою і лопаємо! Аромат стоїть неймовірний, а смакота яка!!! Ммм…
Так, а пам’ятаєте як в дитинстві, коли ми тарілки вилизували? Тут можна зішкребти яблучний конфітюр, а якщо він застиг – ще смачніше)
Приємного апетиту!