Блюдо, яким присвячені міста, фестивалі і найцінніші сторінки кулінарних книг. Прекрасне ароматне прикраса Вашого обіднього столу в осінній період.
Інгредієнти
Ніжки курячі – 3 шт | |
Буряк – 1 шт | |
Морква – 2 шт | |
Цибуля – 1/2 великої головки | |
Томатний соус (паста) – 100 мл | |
Картопля – 4 шт | |
Петрушка – 50 гр. | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Існує безліч варіантів нарізки овочів, я вибрала нарізку колодами, щоб сік і аромат залишався всередині овочів. Бульйон для супу краще готувати довго і на повільному вогні. Якщо ви берете рецепт на яловичих або свинячих кісточках — можете сміливо ставити бульйон нудитися на мінімальному вогні на всю ніч. Вранці будете задоволені наваристим і глибоким ароматом.
Покроковий рецепт
Підготуємо необхідні інгредієнти.
Моєму м’ясо курки, готуємо бульйон на повільному вогні близько двох годин.
Чистимо моркву і буряк, нарізаємо тонкими колодами, щоб овочі могли добре проваритися.
Ріжемо цибулю і обсмажуємо його до появи легкого золотистого відтінку.
Буряк і моркву додаємо до цибулі. Готуємо під кришкою 10 хвилин (на середньому вогні). Додаємо трохи води і томатний соус. Тушкуємо ще 10 хвилин і прибираємо з вогню.
Чистимо картоплю, ріжемо колодами.
Виймаємо з бульйону курку, відокремлюємо м’ясо від кісток і кидаємо назад в бульйон.
Додаємо до бульйону овочі та картоплю, солимо і перчимо.
Шаткуємо петрушку, додаємо в борщ.
Варимо, поки не приготується картопля (на повільному вогні).
Страву можна подавати з грінками або сметаною, особливо смачно з часником!