Трохи Таїланду для вашого меню.
Інгредієнти
тайський чилі подрібнений – одна ч. ложка | |
креветки великі очищені – 570 г | |
олія кунжутна – три ст. ложки | |
цибуля зелена пір’ям – на свій смак | |
лемонграс – одна паличка | |
свіжовіджатий лаймовий сік – з двох плодів | |
свіжий коріандр – один пучок | |
свіжі листочки м’яти – на свій смак |
Лемонграс є досить популярною приправою в кулінарії багатьох азіатських країн, а використовують таку траву для збагачення смаку страви і надання йому більш цікавого смакового відтінку.
Отже, для приготування ароматного салату з лемонграс та креветками знадобляться не складні інгредієнти.
Покроковий рецепт
У підсоленій киплячій воді до повної готовності відварити спочатку найбільш великі креветки, потім за допомогою шумівки викласти їх на блюдо і повністю остудити.
Всі пряні трави ретельно промити і тимчасово викласти їх на паперовий рушник, залишити, щоб вони підсохли, далі нарізати тоненькими кружечками стебло лемонграсу.
Що ж стосується свіжої зелені коріандру, зеленої цибулі та м’яти, то всю цю зелень порубати і з’єднати з подрібненим тайським чилі і лемонграс.
Перекласти в широкі коктейльні келихи рівними порціями відварені креветки, присипати їх ароматною зеленню і лемонграс, полити заправкою, приготовленою з кунжутного масла і лаймового соку, потім подавати до столу приготований салат-коктейль.