Ароматний смачний плов з сухофруктами і м’якоттю яловичини

Інгредієнти
| рис – 500 гр | |
| яловичина – 700 гр | |
| сухофрукти (курага або інші) – 200 г сухофрукти попередньо замачить в гарячій воді | |
| морква – 2 великі | |
| масло рослинне – 100 гр | |
| цибуля – 2 головки (великі) | |
| куркума – 1 ст. л. | |
| зіра,барбарис, шафран, коріандр, чорний мелений перець… – за смаком | |
| сіль – за смаком | |
| часник – 1 головка | |
| зелень – 1 ст. л. порізаної |
Для приготування вам знадобиться рис, м’ясо яловичини, сухофрукти, казан і різні прянощі.
Покроковий рецепт
Ріжемо цибулю і смажимо його на рослинному маслі. Потім туди ж кидаємо і обсмажуємо м’ясо, нарізане кубиками і тушкуємо до готовності.
Коли м’ясо готове, додаємо потерту моркву, сухофрукти, попередньо замочені і тушкуємо ще 15 хвилин.
Рис кидаємо в киплячу воду і варимо 7 хвилин. Потім зливаємо воду.
На дно казана наливаємо олію, додаємо різні прянощі і викладаємо рис. Рис повинен нудитися на маленькому вогні приблизно 30 хвилин. Додати трохи води, щоб рис не пригорів.
В кінці додаємо рубану зелень. Подаємо до столу гарячим!
