Ажурні млинці дріжджові

Ажурні дріжджові млинці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготовка дріжджів

Підігріти ¼ склянки молока до кімнатної температури, додати дрібку солі і 1 чайну ложку цукру, перемішати. Всипати сухі дріжджі. Поставити склянку з молоком і дріжджами в тепле місце, щоб підійшли і почали пузиритися. (Слідкуйте за дріжджами, вони можуть «втекти»).

Замішування дріжджового тіста

Залишилося молоко підігріти до кімнатної температури, додати сіль, цукор, що залишився, 2 яйця, збити.

Потім додати частинами (обов’язково просіяне) борошно, перемішуючи, щоб не утворювалося грудочок.

Додати рослинне масло (підійде також розтоплене вершкове масло, ще раз перемішати.

Далі… додати «підійшли» дріжджі. Гарненько все перемішати до утворення однорідної маси. Накрити ємність кришкою або рушником і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло». Тісто збільшиться в розмірах, тому посуд повинна бути великою. Тісто має підходити 3-4 рази (за часом це близько 2-х годин). Якщо ви передержите тісто по часу, дріжджі «перегорять» і ажурність у млинців не вийде.

Печемо млинці

Розжарити сковороду з рослинним маслом. «Підійшло» готове тісто за допомогою ополоника налити на сковороду і випікати млинець на слабкому вогні. (Якщо тісто зроблено правильно, на сковороду, по суті, наливається тісто-пінка).

Як тільки млинець пропечеться підчепити його лопаткою і перевернути на іншу сторону. Повторити процедуру, поки не закінчиться тісто.

Ажурні млинці на дріжджах готові. Млинці гарні з варенням, згущеним молоком, сметанкою. Пробуйте! Приємного апетиту!