Ажурний пиріг

Ажурний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо продукти, замішуємо тісто, формуємо і випікаємо. Відразу можна ставити чайник, оскільки пиріг в теплому вигляді дуже смачний.

Інгредієнти

яйце – 1 шт
цукор – 200 г
масло вершкове або маргарин – 200 г
сметана – 100 г
сода – 0,5 ч. л.
оцет – 1 ч. л.
борошно – 2,5-3 склянки
варення будь-яке (або ягода) – 1 склянка

Як приготувати Ажурний пиріг

Піч цей пиріг мене навчила моя бабуся. Ось вже 10 років цей рецепт у мене на першому місці. Пиріг готується швидко, а виходить смачним, ароматним і розсипчастим. До того ж є можливість додати начинку по своєму смаку.

Покроковий рецепт


Розбиваємо в миску яйце, висипаємо цукор і розтираємо до однорідної маси.

Додаємо розтоплений маргарин або вершкове масло. Перемішуємо.

Додаємо сметану і все добре перемішуємо.

Соду погасити оцтом і додати в миску. Все перемішати.



Поступово всипати борошно. Замісити тісто. Важливо, щоб тісто було крутим і водночас м’яким. Розділити тісто на дві частини: маленьку й велику.

Більшу частину тіста розрівняти на змащеному олією деку, зробити бортики. Викласти варення. Можна використовувати ягоди, фрукти, посипані цукром.

Маленьку частину тіста викласти зверху. Можна зробити візерунки, можна хаотично розкласти шматочки тіста. Якщо заздалегідь прибрати тісто в холод, то воно легко натирається на тертці.

Ставимо наш пиріг в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.


Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Перекладаємо пиріг на блюдо і подаємо до чаю.