Салат з рисовою локшиною і незвичайної заправкою виходить дуже ситним, тому їм можна замінити вечерю.
Інгредієнти
Для солодкого часникового соусу: | |
Рисовий оцет – 2 столові ложки | |
Лаймовий сік – 1/3 склянки | |
Рослинна олія – 1/3 склянки | |
Рибний соус – 1/4 склянки | |
Часник – 2-3 зубчики за смаком | |
Коричневий цукор – за смаком | |
Для салату: | |
Рисова локшина – 200 гр | |
Листя базиліка, м’яти – жменя | |
Перець халапеньо – за смаком | |
Морква – 1 шт. | |
Солодкий перець – 1/2 шт. | |
Огірки – 1 шт. | |
Авокадо – 1/2 шт. | |
Арахіс рубаний – жменя |
Салат з рисовою локшиною і незвичайної заправкою виходить дуже ситним, тому їм можна замінити вечерю.
Покроковий рецепт
Спочатку необхідно приготувати салатну заправку.
Для цього в миску вилити 2 столові ложки рисового оцту, 1/3 склянки лаймового соку, 1/3 склянки рослинного масла, 1/4 склянки рибного соусу, додати цукор і дрібно порізаний часник.
Збити гарненько все інгредієнти до однорідного стану, накрити приготований соус плівкою і приблизно на двадцять хвилин, відставити убік.
У невеликій каструлі відварити в підсоленій питній воді рисову локшину. Як тільки вона звариться, злити всю воду, додати трохи оливкової олії.
Перемішати рисову локшину, перекласти її в салатник. Додати нашатковані листя базиліка, м’яти, а також терту моркву.
Тоненькими півколами нарізати великий огірок, перекласти цей нарізаний овоч в салатник. Додати подрібнений солодкий перець і перець халапеньо.
Потім влити овочевий салат салатну заправку, перемішати все. Залишити під кришкою приготоване блюдо хвилин на двадцять.
Потім почистити невеликий авокадо, видалити у нього кісточку. Що ж стосується м’якоті, то її потрібно нарізати скибочками й укласти зверху на салат. Присипати все рубаними горішками. Подавати овочевий салат з рисовою локшиною до столу.