Азіатський салат з рисовою локшиною і овочами

Азіатський салат з рисовою локшиною і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат з рисовою локшиною і незвичайної заправкою виходить дуже ситним, тому їм можна замінити вечерю.

Інгредієнти

Для солодкого часникового соусу:
Рисовий оцет – 2 столові ложки
Лаймовий сік – 1/3 склянки
Рослинна олія – 1/3 склянки
Рибний соус – 1/4 склянки
Часник – 2-3 зубчики за смаком
Коричневий цукор – за смаком
Для салату:
Рисова локшина – 200 гр
Листя базиліка, м’яти – жменя
Перець халапеньо – за смаком
Морква – 1 шт.
Солодкий перець – 1/2 шт.
Огірки – 1 шт.
Авокадо – 1/2 шт.
Арахіс рубаний – жменя

Як приготувати Азіатський салат з рисовою локшиною і овочами

Салат з рисовою локшиною і незвичайної заправкою виходить дуже ситним, тому їм можна замінити вечерю.

Покроковий рецепт

Спочатку необхідно приготувати салатну заправку.
Для цього в миску вилити 2 столові ложки рисового оцту, 1/3 склянки лаймового соку, 1/3 склянки рослинного масла, 1/4 склянки рибного соусу, додати цукор і дрібно порізаний часник.

Збити гарненько все інгредієнти до однорідного стану, накрити приготований соус плівкою і приблизно на двадцять хвилин, відставити убік.

У невеликій каструлі відварити в підсоленій питній воді рисову локшину. Як тільки вона звариться, злити всю воду, додати трохи оливкової олії.

Перемішати рисову локшину, перекласти її в салатник. Додати нашатковані листя базиліка, м’яти, а також терту моркву.

Тоненькими півколами нарізати великий огірок, перекласти цей нарізаний овоч в салатник. Додати подрібнений солодкий перець і перець халапеньо.

Потім влити овочевий салат салатну заправку, перемішати все. Залишити під кришкою приготоване блюдо хвилин на двадцять.

Потім почистити невеликий авокадо, видалити у нього кісточку. Що ж стосується м’якоті, то її потрібно нарізати скибочками й укласти зверху на салат. Присипати все рубаними горішками. Подавати овочевий салат з рисовою локшиною до столу.