Бабусині сирники

Бабусині сирники – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку потрібно приготувати всі продукти, які знадобляться для випічки сирників. Для себе я зазвичай використовую сир 1% жирності, але коли приходять онуки, то купую сир 9-12% жирності. Борошно використовую тільки вищого гатунку.

У глибоку миску розбиваю одне яйце, додаю дві столові ложки без верху цукру, одну дрібку солі і одну дрібку соди. Все це добре збиваю за допомогою звичайної виделки.

Потім у збите яйце додаю сир і за допомогою тієї ж вилки добре перемішую його. Тепер можна додати дві столові ложки борошна і знову перемішати вміст миски.

Далі отриману масу старанно перемішуємо руками і формую їх неї шість сирників. Якщо тісто для сирників вийшло дуже рідке, можна додати трохи борошна. Але борошно додавати потрібно дуже обережно, якщо її пересипати, то сирники можуть вийти дуже жорсткі.

Сирники викладаю на добре розігріту з рослинною олією сковороду, зменшую вогонь, накриваю сковороду кришкою і на повільному вогні обсмажую сирники з двох боків до появи рум’яної скоринки. У борошні сирники не обвалюю. Якщо тісто буде трохи прилипати до рук, можна змочити руки водою.

Готові сирники можна подавати до столу зі сметаною, варенням, згущеним молоком – це вже кому як більше подобається. Для того, щоб сирники вийшли пишними, рум’яними і смачними, потрібно приготувати їх кілька разів поспіль, і з кожним разом вони будуть виходити все смачніше і смачніше. З практикою прийде і майстерність.