Бананові оладки на кефірі і вівсяному борошні

Бананові оладки на кефірі і вівсяному борошні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дивовижні пишні оладки як не можна до речі підходять для раннього сніданку. Прекрасно підходять для готування на 14 лютого, дитяче свято або на Масляну!

Інгредієнти

сколотин (або кефіру) – 2 склянки
стиглий банан або бананове пюре – 2 маленьких або 1 великий (якщо пюре – близько 1 чашки) плюс додаткове для нарізки зверху млинців
полуниця – додатково для подачі
яйця – 2 шт.
несолоного масла, розтопленого і злегка охолодженого – 3 столові ложки
стого ванільного екстракту – 2 чайних ложки
універсальної борошна або білої цільнозерновий борошна – 1 чашка
вівсяного борошна – 1 1/2 чашки
цукрового піску – 1 / 4 склянки
розпушувача – 1 столова ложка
харчової соди – 1/2 чайної ложки
солі – 1/2 чайної ложки

Як приготувати Бананові оладки на кефірі і вівсяному борошні

Пухнасті, ситні оладки (можна назвати і млинці) завдяки банановому пюре, подмешанному в тісто. Ці диски ідеально підходять для ранкового сніданку у вихідні дні.

З чим можна подавати:
• Нарізані банани, полуниця або інші ягоди/фрукти
• Вершкове масло
• Арахісове масло
• Кленовий або шоколадний сироп
• Цукрова пудра
• Шоколадна крихта

Покроковий рецепт

1. Вилийте сколотини (кефір) у велику миску. (Можна взяти 2 склянки молока і заквасити її 2 столовими ложками оцту). Якщо ви використовуєте оцет і молоко, залиште на 10 хвилин, щоб молоко перетворилося в пахту.

2. Збийте виделкою в пюре банан, яйця, масло і ваніль. Змішайте з пахтою.

3. У середню миску додайте борошно, цукор, розпушувач, харчову соду і сіль. Перемішайте разом.

4. Вилийте суху суміш в рідку і перемішайте.

5. Залиште тісто на 5 хвилин. Воно повинно утворювати бульбашки і трохи піднятися.

6. Нагрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Розтопіть трохи олії на варильної поверхні, розподіляючи його рівномірно, якщо це необхідно. Використовуючи 1/3 склянки мірної ложки або ложкою для морозива, вилийте тісто на сковороду у вигляді сердечка.

7. Млинці підрум’янилися? Пора перевернути. Це видно по краях, вони трохи сухі і починають утворювати маленькі бульбашки (приблизно, через хвилини).

8. Переверніть і готуйте на іншій стороні до золотисто-коричневого кольору або до готовності.

9. Подавати оладки з нарізаними бананами і полуницею.