Дивовижні пишні оладки як не можна до речі підходять для раннього сніданку. Прекрасно підходять для готування на 14 лютого, дитяче свято або на Масляну!
Інгредієнти
сколотин (або кефіру) – 2 склянки | |
стиглий банан або бананове пюре – 2 маленьких або 1 великий (якщо пюре – близько 1 чашки) плюс додаткове для нарізки зверху млинців | |
полуниця – додатково для подачі | |
яйця – 2 шт. | |
несолоного масла, розтопленого і злегка охолодженого – 3 столові ложки | |
стого ванільного екстракту – 2 чайних ложки | |
універсальної борошна або білої цільнозерновий борошна – 1 чашка | |
вівсяного борошна – 1 1/2 чашки | |
цукрового піску – 1 / 4 склянки | |
розпушувача – 1 столова ложка | |
харчової соди – 1/2 чайної ложки | |
солі – 1/2 чайної ложки |
Пухнасті, ситні оладки (можна назвати і млинці) завдяки банановому пюре, подмешанному в тісто. Ці диски ідеально підходять для ранкового сніданку у вихідні дні.
З чим можна подавати:
• Нарізані банани, полуниця або інші ягоди/фрукти
• Вершкове масло
• Арахісове масло
• Кленовий або шоколадний сироп
• Цукрова пудра
• Шоколадна крихта
Покроковий рецепт
1. Вилийте сколотини (кефір) у велику миску. (Можна взяти 2 склянки молока і заквасити її 2 столовими ложками оцту). Якщо ви використовуєте оцет і молоко, залиште на 10 хвилин, щоб молоко перетворилося в пахту.
2. Збийте виделкою в пюре банан, яйця, масло і ваніль. Змішайте з пахтою.
3. У середню миску додайте борошно, цукор, розпушувач, харчову соду і сіль. Перемішайте разом.
4. Вилийте суху суміш в рідку і перемішайте.
5. Залиште тісто на 5 хвилин. Воно повинно утворювати бульбашки і трохи піднятися.
6. Нагрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Розтопіть трохи олії на варильної поверхні, розподіляючи його рівномірно, якщо це необхідно. Використовуючи 1/3 склянки мірної ложки або ложкою для морозива, вилийте тісто на сковороду у вигляді сердечка.
7. Млинці підрум’янилися? Пора перевернути. Це видно по краях, вони трохи сухі і починають утворювати маленькі бульбашки (приблизно, через хвилини).
8. Переверніть і готуйте на іншій стороні до золотисто-коричневого кольору або до готовності.
9. Подавати оладки з нарізаними бананами і полуницею.