Бананові оладки з вершковим горіховим соусом

Бананові оладки з вершковим горіховим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, для приготування 6 порцій беремо трохи перезрілі банани в кількості 2 штук, 12 столових ложок пшеничного борошна, 300 мл молока, 2 яйця, чверть пачки вершкового масла, 2,5 столові ложки цукру, 2 столові ложки розпушувача, щіпка солі і соду за смаком.

У зручній формі змішуємо спочатку розпушувач, борошно, цукор і сіль. Окремо розминаємо банан до консистенції пюре, додаємо збиті жовтки, розтоплене масло і молоко. Отриману масу збиваємо протягом однієї хвилини.

Виливаємо у форму з борошном і перемішуємо все з допомогою блендера або міксера. Решта білки яєць так само збиваємо і акуратно перелити в тісто.

Беремо суху сковороду для приготування млинців. Смажимо наші оладки з одного боку до появи бульбашок, потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо до золотистого кольору. Наші бананові оладки готові.

Такі яскраві і красиві оладки можна розкласти по тарілках, полити зверху кленовим сиропом або медом. А можна приготувати до них легкий вершковий соус з орешеков.

*Зазначимо, що вершки містять у своєму складі лецитин, корисний для кровоносних судин і перешкоджає утворенню жирових бляшок.

Отже, для приготування вершкового горіхового соусу нам знадобляться: 200 мілілітрів вершків (23% жирності), 100 грам горіхів, подрібнених за допомогою блендера в борошно, ваніль, згущене молоко і загущувач для вершків.

Збиваємо за допомогою ложки вершки з ваніллю і згущеним молоком, додаємо загусник, і горіхову борошно. Все ретельно перемішуємо і ставимо на пару годин в холодильник. *Соус можна приготувати заздалегідь.

Вийшло блюдо з оладок з горіховим вершковим соусом буде не просто красивим, але і дуже корисним. Адже від ситного сніданку залежить весь наш довгий день. Приємного апетиту.