Бананові тарталетки з сирним кремом і малиною

Бананові тарталетки з сирним кремом і малиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуємо тісто для тарталеток.
Очищений стиглий банан нарізати на великі шматки, додати 1 столову ложку меду і 2 столові ложки коричневого цукру. Банан роздавити вилкою, все добре перемішати до однорідної маси.

Додати 1 склянку просіяного борошна вищого сорту, перемішати тісто. Додати 0,20 г розтопленого вершкового масла (приблизно 2 столові ложки).

Замісити тісто. Тісто виходить трохи не однорідної консистенції, але податливе і з нього легко ліпити. Воно не повинно липнути до рук (якщо липне, додайте ще трохи борошна).

З готового бананового тіста скачати невеликі кульки. Викласти кульки з тіста у змащені маслом формочки (якщо силіконові формочки, змащувати їх не треба).

Двома руками великими пальцями розмазати тісто по дну і стінкам форми (як би розтягнути тісто). Поставити бананові тарталетки випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10-12 хвилин на середньому рівні (якщо випічка зверху почне горіти, накрийте її пергаментним папером, якщо горіти знизу – підніміть деко на рівень вище).

Приготувати сирний крем.
У невеликій чаші сирну масу збити виделкою, щоб не було грудок (можна взяти і звичайний сир, але щоб він був м’якше і ніжніше, додайте трохи вершків). В іншому посуді збити міксером 100 мл вершків (вершки повинні бути не менше 35 %, інакше не взобьются), додаючи потроху цукрову пудру. Збивати суміш до «піків» (якщо вершки не збиваються і не густішають, можна додати загущувач для вершків). Перемішати збиті з цукровою пудрою вершки і сирну масу.

Додати в сирну суміш ягоду малину. Акуратно, щоб не придушити малину, перемішати столовою ложкою. Викласти сирну начинку з ягодами в готові бананові тарталетки. Зверху тарталетки, прикрасити ягодами і листочком м’яти. Коли тарталетки постоять, вони просочуються і стають ще смачнішими. Приємного чаювання!