Варіант неймовірно смачного і ароматного бананового хліба з волоськими горіхами. Діти будуть в захваті. А ваш будинок буде нагадувати французьку булочну, і ви відчуєте себе справжнім пекарем.
Інгредієнти
Банани (бажано дуже стиглі) – 4-5 шт. | |
Сік лимона – 1 шт. | |
Цукор – 100 г | |
Вершкове масло – 120 г | |
Борошно – 250 г | |
Яйця – 2 шт. | |
Розпушувач для тіста – 1 ч. л. | |
Волоські горіхи – 100 г |
Що може бути краще аромату свіжої випічки, коли будинок наповнюється неймовірними пахощами, що аж слинки течуть. А коли цей аромат ще доповнюється ароматів стиглих бананів – встояти неможливо. І ми, забуваючи всі дієти і вже не боїмося зайвих сантиметрів на талії, тому що готові скуштувати цей шалено смачний шматочок щойно спеченого бананового хліба.
Покроковий рецепт
1. Вершкове масло розм’якшити і збити в пишну масу з цукром. По одному додавати яйця, продовжуючи збивати. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати в масляно-яєчну суміш.
2. Банани очистити від шкірки, поламати на шматочки і добре розім’яти виделкою або можна перемолоти блендером в пюре. Додати в тісто.
3. З лимона зняти акуратно цедру, не зачіпаючи білу частину. Вичавити лимонний сік. Цедру і сік додати в тісто.
4. Горіхи очистити, порубати на дрібні шматочки. Можна перемолоти в кавомолці, але тоді буде менше відчуватися їх аромат. Додати в тісто.
5. Підготувати форму для випічки. Змастити рослинним маслом і присипати борошном. Готове тісто вилити у форму і поставити в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 35-45 хвилин. Перевірити готовність хліба зубочисткою.
6. Хліб вийшов просто чудовий – в міру вологий, в міру розсипчастий. І просто з божественним ароматом одночасно і бананів, і горіхів!