Бельгійські вафлі – класичний варіант і вегетаріанський

Бельгійські вафлі – класичний варіант і вегетаріанський – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. У мисці змішайте разом сухі інгредієнти: вівсяне борошно, розпушувач, сіль і корицю. В іншій мисці збийте разом інші інгредієнти: молоко, розтоплене масло, яйця, кленовий сироп і екстракт ванілі.

2. Вилийте збиті рідкі інгредієнти в сухі. Перемішайте за допомогою великої ложки. Маса повинна вийти гладкою, рівномірною. (Тісто все одно буде трохи грудкуватим).

3. Залиште тісто в спокої на 10 хвилин, щоб вівсяна мука встигла ввібрати частину вологи.

4. Підключіть вафельну залізну форму (якщо ваша «вафельна» техніка» має температурний режим, встановіть середній рівень).

5. Після закінчення 10 хвилин, перемішайте тісто ще раз. Налийте тісто в нагріту вафельну форму, щоб закривало центр і більшу частину центральної поверхні (але не до країв і закрийте кришку. Тісто по кутах саме розтечеться.

6. Як тільки вафлі стануть хрусткі, золотистого кольору, зніміть випічку на охолоджуючу стійку або деко/велику плоску тарілку. Не складайте свої вафлі один на одного, поки вони гарячі, інакше вони втратять зовнішній вигляд і будуть кривими.

7. Повторюйте процес випічки вафель, поки не закінчиться тісто.

8. Подавайте вафлі з кленовим сиропом і горіховим маслом або будь-яким варенням/іншими поливання/присипками!

9. Якщо хочете подати вафлі теплими, можна розігріти їх в духовці або мікрохвильовій печі кілька хвилин.