Бельгійські вафлі – класичний варіант і вегетаріанський

Бельгійські вафлі – класичний варіант і вегетаріанський – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ці хрусткі бельгійські вафлі – мій улюблений сніданок! Цей рецепт вимагає тільки вівсяної муки, яку ви можете легко зробити самі. До того ж цей рецепт можна переробити! під вегетаріанський!

Інгредієнти

вівсяного борошна – 1 ½ чашки (приблизно, 140 г)
розпушувач – 2 чайні ложки
солі – ½ чайної ложки
кориці – щіпка
коров’яче молоко – 3/4 склянки
вершкового масла – 5 столових ложок
яйця – 2 великих
кленового сиропу – 2 столові ложки
екстракту ванілі – 1 чайна ложка

Як приготувати Бельгійські вафлі – класичний варіант і вегетаріанський

*НОТАТКИ
-ЗРОБІТЬ СВОЮ ВЛАСНУ ВІВСЯНУ МУКУ: просто подрібніть овес в блендері або кухонному комбайні. Вам потрібно буде змішати приблизно 1 ½ склянки вівса, щоб зробити достатньо борошна для цих вафель (ви, ймовірно, в кінцевому підсумку отримаєте трохи більше). Після того, як ви подрібнили борошно, виміряйте її, щоб переконатися, що у вас є потрібна кількість грам.

-ПРИГОТУЙТЕ ТІСТО БЕЗ ЯЄЦЬ: ви можете просто не класти яйця. Вафлі будуть менш повітряними, але вони відмінно підходять для сніданку.

-ЗРОБІТЬ РЕЦЕПТ БЕЗМОЛОЧНЫМ: використовуйте воду і кокосове масло.

-ЗРОБІТЬ ЦЕ БЛЮДО ВЕГЕТАРІАНСЬКИМ: використовуйте замість молока воду, вершкове масло замініть на кокосове і не використовуйте яйця.

-ЗАМОРОЗЬТЕ ПРОДУКТ: ці вафлі чудово заморожуються і після розморожування зберігають свій смак! Просто зберігайте їх в морозильній камері у пластиковому контейнері або харчовому пакеті. Після їх потрібно лише прогріти.

Покроковий рецепт

1. У мисці змішайте разом сухі інгредієнти: вівсяне борошно, розпушувач, сіль і корицю. В іншій мисці збийте разом інші інгредієнти: молоко, розтоплене масло, яйця, кленовий сироп і екстракт ванілі.

2. Вилийте збиті рідкі інгредієнти в сухі. Перемішайте за допомогою великої ложки. Маса повинна вийти гладкою, рівномірною. (Тісто все одно буде трохи грудкуватим).

3. Залиште тісто в спокої на 10 хвилин, щоб вівсяна мука встигла ввібрати частину вологи.

4. Підключіть вафельну залізну форму (якщо ваша «вафельна» техніка» має температурний режим, встановіть середній рівень).

5. Після закінчення 10 хвилин, перемішайте тісто ще раз. Налийте тісто в нагріту вафельну форму, щоб закривало центр і більшу частину центральної поверхні (але не до країв і закрийте кришку. Тісто по кутах саме розтечеться.

6. Як тільки вафлі стануть хрусткі, золотистого кольору, зніміть випічку на охолоджуючу стійку або деко/велику плоску тарілку. Не складайте свої вафлі один на одного, поки вони гарячі, інакше вони втратять зовнішній вигляд і будуть кривими.

7. Повторюйте процес випічки вафель, поки не закінчиться тісто.

8. Подавайте вафлі з кленовим сиропом і горіховим маслом або будь-яким варенням/іншими поливання/присипками!

9. Якщо хочете подати вафлі теплими, можна розігріти їх в духовці або мікрохвильовій печі кілька хвилин.