Для приготування вам знадобиться: вода, сіль, борошно, дріжджі.
Вага готової булки 750 гр.
Інгредієнти
вода – 275 мл я використовую трохи теплу кип’ячену воду | |
сіль – 1,5 чайна ложка кам’яну або морську, не екстра класу! | |
пшеничне борошно – 465 гр я використовую борошно другого сорту | |
дріжджі – 1 чайна ложка дріжджі сухі |
У нашій родині ось уже 5 років за приготування хліба відповідає надійна помічниця – хлібопічка! За цей час було випробувано безліч різних рецептів: від простих до дуже непростих, зі всіляких сайтів і від відомих і шанованих пекарів)). Але найулюбленішим у нас залишається рецепт з книги рецептів до нашої хлібопічці – це рецепт білого хліба “Французька булка”.
Рецепт дуже простий, вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, а хліб виходить дуже смачним, не кришиться при нарізуванні і підходить до будь-яких страв!
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо всі продукти, так само нам не обійтися без ваг.
У відерце хлібопічки додаємо по черзі (черговість залежить від моделі вашої печі (див. інструкцію)) воду, сіль, борошно і дріжджі.
Встановити програму. Для моєї печі це 3-й режим. Вага 750 гр. Темна скоринка. Випікається 3 години 9 хвилин.
Ось так вона почала місити тісто
Ось такий колобок вийшов у підсумку. Тепер тісто буде щоб підійшло, а потім випікатися.
А ось і наша булка!
Ось такий хліб у розрізі.