Бісквіт, який вийде завжди

Бісквіт, який вийде завжди – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Перед початком роботи включаємо духовку на 180 градусів і форму застеляємо пергаментом. Зазвичай я готую на повну порцію для форми діаметром 21-24 см ,але зараз я даю вам рецепт на половину для форми діаметром 18 див.

Посуд повинна бути ІДЕАЛЬНО чистою!!!
Відокремлюємо білки від жовтків, до білків додаємо дрібку солі і починаємо збивати на мінімальній швидкості.

Як тільки з’явилася невелика піна, починаємо додавати цукор невеликими порціями і поступово збільшувати швидкість міксера.


Як тільки цукор розчиниться – можна прибирати міксер, він більше не знадобиться.
Як перевірити,що цукор розчинився? Достатньо взяти невелику кількість збитих білків і розтерти між пальцями,якщо цукор не відчувається, то можна продовжувати.

Збивати міксером більше не можна ,тому переходимо на лопатку або ложку.
До білків додаємо жовтки і злегка перемішуємо.

Просіваємо борошно з розпушувачем і перемішуємо лопаткою в ОДНОМУ напрямку.
Слідом вливаємо молоко(будь температури) і також акуратно перемішуємо.

Виливаємо тісто у форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 20-30 хвилин,поки зубочистка не буде виходити чистою.

Звільняємо бісквіт з форми і пергаментного паперу, потім поливаємо шоколадною глазур’ю і подаємо гостям! Бісквіт вийшов діаметром 18 см і висотою 6 див.

Бісквіт виходить дуже ніжним,м’яким і його можна подавати без крему!
Приємного апетиту!