Бісквітний рулет зі згущеним молоком

Бісквітний рулет зі згущеним молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Беремо 2 яйця і відокремлюємо білки від жовтків.

До білків додаємо дрібку солі і починаємо збивати за допомогою міксера або віночка до утворення піни.


Продовжуємо збивати білки, поступово підсипаючи цукор. Білки досить збиті тоді, коли утворюються стійкі піки і маса не випливає, якщо перевернути посуд.


До білкової маси додаємо жовтки і збиваємо.

Додаємо воду. Добре перемішуємо.

Соду змішуємо з борошном.


Поступово всипаємо борошно в яєчну суміш і акуратно перемішуємо. Має вийти однорідне, рідке і повітряне тісто.

Деко застеляємо пергаментним папером, змазаним олією. Можна скористатися спеціальною силіконовою формою. Виливаємо тісто.


Розрівнюємо тісто і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо бісквіт до світло-коричневого кольору, приблизно 8-12 хвилин, в залежності від духовки.

Виймаємо деко і накриваємо рушником. Чекаємо поки бісквіт охолоне. Далі знімаємо папір.


На поверхню основи виливаємо згущене молоко, попередньо змішавши варену зі звичайною. Змащуємо всю поверхню.


Акуратно починаємо згортати рулет, щільно стискаючи кожен оборот.


Поверхня готового рулету змащуємо згущеним молоком і посипаємо тертим шоколадом.



Рулет готовий. Приємного чаювання.