Бісквітний торт з кремом і вишнями

Бісквітний торт з кремом і вишнями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Повітряний бісквіт з вершковим кремом та свіжої вишнею нікого не залишить байдужим! Спробувавши раз, ви вже не зможете зупинитися.

Розповім всі нюанси приготування…

Покроковий рецепт

Підготуємо усі складові нашого рецепта

Заздалегідь організуйте форму для випікання. Застеляємо дно форми пергаментом. Краї форми не змащуємо. У разі, якщо ви змастили їх, тісто не зможе чіплятися за стінки і буде сповзати, підніметься лише верхівка, краї залишаться на рівні залиття.

Попередньо включаємо духову піч прогріватися до 180С°. Цей етап проробляємо завчасно, бісквітне тісто не повинно стояти!

Нищівним ударом розколює 6 яєць +25 С° у посуд, і починаємо збивати блендером на малих обертах до бульбашок. Після чого насипаємо тонкою цівкою цукор, з інтервалом 30-40 секунд, поступово збільшуючи швидкість. Блендер повинен бути потужним, так ви швидше впораєтеся і витратите не більше 4-6 хвилин. У процесі збивання маса підніметься в обсязі (у 5 разів) і стане білішою. Збиваємо до того моменту, поки маса не буде здатна залишатися стійким хмаркою.

Далі змішуємо борошно з розпушувачем (з них випічка виходить висока і пориста). Можете додати ванілін на цьому етапі.

Тепер просіваємо суху частину (борошно з розпушувачем), тим самим насичуючи її киснем, це додасть бісквіту легкість.

І доповнюємо яєчну масу ситної борошном, порційно по 2-3 ст. л. І перемішуємо силіконовим шпателем знизу вгору, як би накладаючи шар на шар (плавними, акуратними рухами). Насипали борошна і вимішуємо до втрати грудочок. Тісто повинно залишатися повітряним! Важливо не заважати бісквітне тісто довго, в іншому випадку, бульбашки за рахунок яких піднімається тісто, в процесі інтенсивного вимішування, просто почнуть осідати.

Слідом, виливаємо тісто у форму і ставимо формуватися в розпечену духовку. Випікаємо 40-50 хвилин, не відкриваючи духовку перші 30-40 хвилин. Готовність тестуємо лучиною, також не забуваємо, що бісквіт як мінімум повинен зарум’яниться. Верхня частина готового бісквіта не має липнути до пальців. Через деякий час дістаємо випічку і залишаємо остуджуватися на решітці. Прибираємо в холодильник на 6 годин, краще на ніч, обернувши харчовою плівкою.

Просочення робиться просто. Вода 6 ст. л. та цукор 4 ст. л. Нагріваємо воду, додаємо цукор, акуратно розмішуємо. Як тільки сироп закипить, відразу знімаємо з плити, охолодити.


Розрізає бісквітний корж. У мене вийшло 3 пампушки. Просочуємо охолодженим сиропом, тільки не заливаємо. Для зручності можете використовувати силіконову пензлик. Якщо відсутній такий інструмент, скористайтесь чайною ложкою.

Приступаємо до найсмачнішого – вершкового крему! Беремо охолоджені (важливо) вершки, чим холодніше, тим краще. Виливаємо в чашу, починаємо збивати на середній швидкості. З’явилися бульбашки? Додаємо цукрову пудру по столовій ложці кожні 30 секунд. Домагаємося твердих піків. Не перестарайтеся, інакше зіб’єте в масло.

Тепер змащуємо кожен шар отриманим кремом. В прошарок крему додати вишню, виходить смачно, з кислинкою. Поверхня торта я залила розплавленим шоколадом і посипала горіхами, прикрасила вишнею. Можете імпровізувати і створювати щось своє.

Всім приємного апетиту!