Борщ Для коханої

Борщ Для коханої – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Починаємо з приготування продуктів. Нам знадобиться: яловичина – 300 гр. Це може бути вирізка або ж м’ясо на кості. Борщ на яловичині виходить менш жирним і більш ароматним, ніж на будь-якому іншому м’ясі. М’ясо відварюємо у воді 1 годину, воду не солимо, знімаємо піну. Поки вариться м’ясо, миємо і чистимо овочі: капусту, буряк, морква, цибуля, картопля, часник.



Нарізаємо буряк кидками або кубиками, як ви любите більше. Викладаємо на сковорідку, обсмажуємо на олії 7 хвилин, доливаємо 200 мл води і тушкуємо 30 хв. на середньому вогні. Якщо знадобиться, додати ще води. За 10 хв. до приготування додаємо оцет. Оцет збереже колір буряка.




Дрібно нарізаємо цибулю тремо на середній тертці моркву. Обсмажуємо з додаванням олії на середньому вогні до м’якості 3 хвилини, додаємо дрібно на нарізаний помідор і обсмажуємо ще 2 хвилини.


Поки ми готували овочі, м’ясо приготувалося. М’ясний бульйон я рекомендую процідити через сито, щоб прибрати залишилася піну і бульйон став прозорим. Шаткуємо капусту і ставимо варитися в бульйон на 15-20 хвилин. Нарізаємо картоплю, додаємо до капусти через 15 хв. капусту і Варимо картоплю 10 хв.




Додаємо цибулю, моркву, помідор і буряк, доводимо до кипіння і варимо 5 хв. Потім додаємо сіль, часник і лавровий лист, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо борщу настоятися. Подавати борщ рекомендуємо зі сметаною. Приємного апетиту!