Смачний борщ зі свіжої капусти, зварений на курячій грудці, чудово підійде на обід
Покроковий рецепт
Підготуємо всі продукти, помиємо, підсушити овочі і курячу грудку. Ставимо варити курячу грудку, як вода закипає – зменшуємо температуру і варимо ще хвилин 20, а в цей час займемося овочами.
Прибираємо верхні листки з капусти, дрібно шаткуємо її
Чистимо картоплю і ріжемо на кубики
Чистимо моркву натираємо на тертці
Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно ріжемо
Зрізаємо шкірку у буряків і також трьом на крупній тертці
Тепер по черзі додаємо в бульйон овочі, спочатку капусту, варимо її хвилин 7, далі картоплю, цибулю, моркву і буряк. Щоб борщ був насиченого малинового кольору, можна додати чайну ложку оцту. Варимо овочі ще хвилин 20.
Куряча грудка до того часу вже зварилася, дістаємо її, остуджуємо і ріжемо на кубики
Кладемо м’ясо назад в суп. Додаємо сіль, перець за смаком і лавровий лист. Даємо трохи настоятися, хвилин 5-10, подаємо зі свіжою сметаною.
Приємного апетиту!