Борщ з яловичиною і часником

Борщ з яловичиною і часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматний борщ з часником. Класика за новим рецептом.

Інгредієнти

яловичина на кістці – 400 г
картопля – 3 шт
морква – 1 шт
цибуля – 1 шт
капуста білокачанна – 300 г
томат – 1 шт
лечо – 200 г
вода – 3 л
рослинна олія – 2 ст. л.
часник – 3-4 зубчики
сіль – за смаком
перець – за смаком
паприка – за смаком

Як приготувати Борщ з яловичиною і часником

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт борщу. І у кожного такого борщу, безсумнівно є своя родзинка. У даному рецепті – це часник, видавлений в суп в самому кінці приготування. Він просочує борщ тонким ароматом, додає пікантність і завершеність і без того смачного бульйону.

Покроковий рецепт

Заливаємо м’ясо холодною водою і ставимо на плиту. Коли почне утворюватися піна, акуратно знімаємо її ложкою. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь на мінімум. Варимо протягом 2-3 годин.








Поки м’ясо вариться, готуємо зажарку. Ріжемо дрібно цибулю, тремо на крупній тертці моркву і буряк. На сковороду наливаємо олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до золотистого стану. Додаємо до цибулі моркву і буряк. Трохи обсмажуємо, наливаємо в овочі одну поварешку бульйону з каструлі і тушкуємо. Коли овочі майже готові, кладемо в зажарку нарізаний помідор, лечо (якщо лечо немає, можна просто додати нарізаний болгарський перець і томатну пасту). В кінці додаємо спеції за смаком і сіль. Готову зажарку відставляємо в сторону.


Паралельно ріжемо картоплю на дрібні брусочки, шаткуємо капусту.


Коли м’ясо готове, дістаємо його з бульйону і даємо охолонути. Після того, нарізаємо м’ясо кубиками.

Збільшуємо вогонь до максимуму. Кладемо в каструлю картоплю, через 5 хвилин додаємо капусту і нарізане м’ясо.

Коли картопля і капуста готові, викладаємо в каструлю зажарку, розмішуємо і вимикаємо вогонь.

У готовий суп видавлюємо часник. Перемішуємо. Закриваємо кришкою і даємо настоятися 15 хвилин.

Прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу зі сметаною.