Ароматний борщ з часником. Класика за новим рецептом.
Інгредієнти
яловичина на кістці – 400 г | |
картопля – 3 шт | |
морква – 1 шт | |
цибуля – 1 шт | |
капуста білокачанна – 300 г | |
томат – 1 шт | |
лечо – 200 г | |
вода – 3 л | |
рослинна олія – 2 ст. л. | |
часник – 3-4 зубчики | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
паприка – за смаком |
Кожна господиня має свій фірмовий рецепт борщу. І у кожного такого борщу, безсумнівно є своя родзинка. У даному рецепті – це часник, видавлений в суп в самому кінці приготування. Він просочує борщ тонким ароматом, додає пікантність і завершеність і без того смачного бульйону.
Покроковий рецепт
Заливаємо м’ясо холодною водою і ставимо на плиту. Коли почне утворюватися піна, акуратно знімаємо її ложкою. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь на мінімум. Варимо протягом 2-3 годин.
Поки м’ясо вариться, готуємо зажарку. Ріжемо дрібно цибулю, тремо на крупній тертці моркву і буряк. На сковороду наливаємо олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до золотистого стану. Додаємо до цибулі моркву і буряк. Трохи обсмажуємо, наливаємо в овочі одну поварешку бульйону з каструлі і тушкуємо. Коли овочі майже готові, кладемо в зажарку нарізаний помідор, лечо (якщо лечо немає, можна просто додати нарізаний болгарський перець і томатну пасту). В кінці додаємо спеції за смаком і сіль. Готову зажарку відставляємо в сторону.
Паралельно ріжемо картоплю на дрібні брусочки, шаткуємо капусту.
Коли м’ясо готове, дістаємо його з бульйону і даємо охолонути. Після того, нарізаємо м’ясо кубиками.
Збільшуємо вогонь до максимуму. Кладемо в каструлю картоплю, через 5 хвилин додаємо капусту і нарізане м’ясо.
Коли картопля і капуста готові, викладаємо в каструлю зажарку, розмішуємо і вимикаємо вогонь.
У готовий суп видавлюємо часник. Перемішуємо. Закриваємо кришкою і даємо настоятися 15 хвилин.
Прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу зі сметаною.