Картопляний суп-пюре з сиром

Картопляний суп-пюре з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт супу-пюре з куркою і сиром. Використовуючи різні сири, можна домогтися дуже оригінального і незвичайного смаку.

Інгредієнти

Картопля – 3 шт
Морква – 1 шт
Філе стегна курки – 1/2 шт
Цибуля – 1 шт
Сир – 150 гр можна використовувати 2 види сиру, в тому числі копчений
Сіль – 2 г

Як приготувати Картопляний суп-пюре з сиром

Густий і поживний суп-пюре з сиром ідеально підійде для дитячого харчування або просто розбавить раціон дорослої людини. Використовуючи різні сири для приготування супу, можна отримати дуже незвичайні і делікатні смаки. Оригінальний, ні з чим не порівнянний смак виходить при додаванні копченого сиру.

Покроковий рецепт

Порізати курку на дрібні шматочки, відправити варитися. Після закипання воду злити, залити нову (приблизно 3 літри).

Почистити і порізати картоплю і моркву на шматочки.

Після другого закипання, пінку прибрати, посолити, додати цілу цибулину і порізані овочі. Варити 20 хвилин.

Моркву, картоплю, курку вийняти з бульйону, трохи остудити, перетерти блендером в пюре. Щоб пюре вийшло більш однорідним краще додати кілька ложок бульйону в блендер.

Натерти сир на крупній тертці.

У каструлі з’єднати пюре, сир і бульйон (1.5 – 3 літра). Кількість необхідного бульйону визначається за бажаної консистенції супу. Але варто пам’ятати, що сир додасть густоти і на наступний день суп буде ще густіше. Добре перемішати, що б пюре не було грудками. Варити до повного розчинення сиру.