Порізати курку на дрібні шматочки, відправити варитися. Після закипання воду злити, залити нову (приблизно 3 літри).
Почистити і порізати картоплю і моркву на шматочки.
Після другого закипання, пінку прибрати, посолити, додати цілу цибулину і порізані овочі. Варити 20 хвилин.
Моркву, картоплю, курку вийняти з бульйону, трохи остудити, перетерти блендером в пюре. Щоб пюре вийшло більш однорідним краще додати кілька ложок бульйону в блендер.
Натерти сир на крупній тертці.
У каструлі з’єднати пюре, сир і бульйон (1.5 – 3 літра). Кількість необхідного бульйону визначається за бажаної консистенції супу. Але варто пам’ятати, що сир додасть густоти і на наступний день суп буде ще густіше. Добре перемішати, що б пюре не було грудками. Варити до повного розчинення сиру.