Давайте приготуємо червоний борщ з насиченим смаком! Основа нашого борщу – бульйон з свинини, а червоний колір залишається завдяки відварений буряк.
Інгредієнти
Свинина – 400 гр | |
Капуста – 300 гр | |
Картопля – 4 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Буряк – 1 шт. | |
Оцет столовий – 1 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Вода – 3 л |
Для приготування смачного і апетитного борщу відваримо свинину. М’ясо промиємо під проточною водою (у нас свинина на кістці), переправимо в каструлю, заллємо водою і поставимо варитися до повної готовності. В процесі слід обов’язково зняти пінку. На варіння піде в залежності від якості м’яса від 1 до 2 годин. Паралельно потрібно відварити буряк. М’ясний бульйон присолити, свинину на кістки витягти з каструлі. Варений буряк охолодити.
Покроковий рецепт
Білокачанну капусту для борщу нашинкуем. Капустяну нарізку відправляємо в м’ясний бульйон.
Картоплини промиваємо під проточною водою, очищаємо, нарізаємо великими частками. Викладаємо картоплю в каструлю до капусти. Продовжуємо варити інгредієнти разом.
Очищаємо для борщу моркву і ріпчасту цибулю. Подрібнюємо інгредієнти. Перекладаємо овочеву нарізку в каструлю. Продовжуємо варіння.
В кінці приготування борщу викладаємо в суп натерту варену буряк. Щоб колір не «загубився», додаємо в борщ столову ложку столового оцту.
Охолоджену свинину знімаємо з кістки, нарізаємо. М’ясну нарізку відправляємо в борщ. Підсипаємо своїх улюблених спецій, за необхідності досолює.
Розливаємо суп в тарілки, подаємо зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту!