За цим рецептом дуже просто приготувати брюссельську капусту. Беруть її заморожену. Продуктів багато не потрібно, але всі разом вони створюють прекрасний смаковий тандем.
Інгредієнти
капуста брюссельська – 500 г | |
бекон – 40 г | |
сир – шматок | |
масло (беруть вершкове) – 2 столових ложки | |
петрушка сушена – 1 чайна ложка | |
сіль – за смаком | |
перець мелений – за смаком | |
каррі – за смаком |
Смажена брюссельська капуста з хрустким беконом, запечена під сирною скоринкою… Цей рецепт присвячений кожному, хто переконаний, що не любить брюссельську капусту! Я збираюся вас переконати, ось так! Спочатку приготуй і просто спробуй.
Покроковий рецепт
1. Брюссельську капусту відварюють в солоній воді до напівготовності. Сир (краще твердих, напівтвердих сортів) натирають на дрібній тертці. Бекон нарізають маленькими шматочками.
2. Порізаний бекон перекладають на сковорідку до вершкового масла і смажать, поки він не зменшиться в розмірах. Потім закидають брюссельську капусту і смажать на сильному вогні п’ять хвилин.
3. Далі перекладають рівним шаром у форму, посипають петрушкою, каррі, перцем. Засинають всі шаром сиру і запікають при 180 градусах в духовці. Досить п’яти хвилин, щоб утворилася сирна скоринка.
4. Блюдо із смаженою запеченої брюссельської капусти подають гарячим. В доповнення до такої капусти можна подати будь-яке м’ясне блюдо.